18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

İlçemizde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri, 18 Mart Pazar günü saat 11.00’de Ayancık Şehitler Anıtı’na çelenk sunum töreniyle başladı.

Etkinlikler, Ayancık Kültür Merkezi Salon’unda, Avukat Hasan Hüsnü Kılıç İlk Okulu ve Yunus Emre Orta Okulunun hazırladığı programla devam etti. Buradaki programa İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya, Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, İlçe Jandarma Komutanı Gürsel Keklik, Milli Eğitim Müdürü Murat Altındal Kamu Kurum ve Kuruluş idari amirleri, şehit yakınları, öğrenciler ve Ayancık halkı Katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. 1. ve 2. Sınıf öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte hazırladığı Çanakkale gösterisini sergiledi. İlçede düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında birinci olan öğrenciler eserlerini seslendirirken, Avukat Hasan Hüsnü Kılıç İlk Okulu 4. Sınıf öğrencileri “Cepheye Giden Asker” draması canlandırıldı. Lise, ortaokul ve ilkokullar arası düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler, şehit yakınlarının elinden hediyelerini aldı. Programda Çanakkale Zaferi temalı slayt ve video gösterimi yapıldı. Ayancık Kültür Mekezinde hazırlanan etkinlikler, Yunus Emre Orta Okulunu öğrencilerinin Çanakkale Türkülerini seslendirdiği koronun ve 15 Temmuz’un kahramanlarından biri olan Ömer Halis Demir’in anısına yazılan “Temmuz Beyitleri” isimli şirin okunmasının ardından son buldu.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında Ayancık Belediyesi bu şanlı destanın hangi şartlarda kazanıldığını temsili olarak anlatmak, o günleri hatırlatmak için Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında “Çanakkale Menüsü” ikramı yaptı. Etkinlikler burada sona erdi.