19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 99. Yıldönümü İlçemizde düzenlenen törenlerle ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 99. yıldönümü  etkinlikleri, Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunum töreniyle başladı. Kutlama etkinlikleri Gazi Stadyumundaki Kutlama Töreniyle devam etti. Buradaki programa, Ayancık Kaymakamı Çağlayan Kaya,  Ayancık Belediye Başkanı Aslan Özdemir, Cumhuriyet Savcısı Veysel Kaya, Kamu kurum ve kuruluş daire amirleri, öğrenciler ve ilçe halkı katıldı.

Ayancık Gazi Stadyumundaki program açılış konuşmasıyla başladı. “Atatürk’ün Gençliğe Hitabe ’sinin okunmasının akabinde, “Gençliğin Ataya Cevabı” tüm öğrenciler tarafından seslendirildi.  Günün anlam ve önemini belirten şiirler ve kompozisyonlar öğrenciler tarafından okundu. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında ilçedeki liseler arası düzenlenen 100 metre koşu, 4x100 bayrak koşusu, halat çekme ve puanlı penaltı atma yarışmalarıyla devam eden program. Ayancık Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Halk Oyunları Ekibinin Sinop Yöresine ait oyunları sergilemesinin ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerinin takdim edilmesinin ardından son buldu.

Kutlama etkinlikleri kapsamında saat 13.00’te Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında, Kimi zaman cephede savaşan, kimi zaman bilimde çığır açan, kimi zaman da spor başarıları ile Türk Kadınının başarılarını dünyaya duyuran kadınlarımızı konu edinen “Hayatımıza Yön Veren Kadınlar” konulu serginin açılışı yapıldı. Kutlama etkinlikleri bu akşam saat 21.00’de Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanından başlayıp, ilçeyi dolaşacak olan Fener Alayı Yürüyüşü ile son bulacak.